Zingend naar de zondag, met de Urker Zangers Kampen

urker zangers

Zingend naar de Zondag met de Urker Zangers!

We nemen u mee terug naar 1985. Dat was het jaar dat de toenmalige Kamper predikant Sikko Landheer en de vaste organist van de Westerkerk Jan Zwanepol begonnen met een serie diensten onder de naam ‘Zingend naar de zondag’. Deze bijeenkomsten waren met name bedoeld voor mensen die de drempel van de zondagse eredienst te hoog vonden. Met een korte dienst op zaterdagavond zou dat wel moeten lukken. Zo startte ‘Zingend naar de zondag’. We zijn nu vele jaren verder en nog steeds komen we elke zaterdag voor de derde zondag van de maand bij elkaar.

De organisatie is bijzonder blij om te kunnen melden dat voor DV 16 maart 2019 de Urker Zangers bereid zijn om naar Kampen te komen. Hun bijdrage zal deze avond extra bijzonder maken.

Urker Zangers

Het mannenkoor ,,Urker Zangers” wordt opgericht op 10 februari 1968. De bekende Urker musicus Frits Bode (1926-1990) wordt de eerste dirigent, en zijn vriend Klaas Jan Mulder (1930-2008) de vaste begeleider. Bij de oprichting verkiezen de leden een zo breed en gevarieerd mogelijk origineel repertoire te zingen en dat komt geheel overeen met de muzikale opvattingen van Frits Bode. Binnen afzienbare tijd zingt het koor een afwisselend programma met o.a. gospels, spirituals, geestelijke en klassieke muziek. Het koor, de dirigent en het repertoire harmoniëren uitzonderlijk goed met elkaar. De naamsbekendheid neemt enorm toe en als gevolg daarvan geeft het koor concerten door het hele land en maakt concertenreizen naar Duitsland, Denemarken en (zelfs twee maal naar) de U.S.A. Na het plotselinge overlijden van Frits Bode in juni 1990, wordt in 1991 de musicus en producer Roelof Elsinga uit Ommen benoemd als nieuwe dirigent. Elsinga voelt zich als een vis in het water bij het Urker mannenkoor en hun repertoirekeuze en reist met het koor naar Denemarken en Duitsland .

Dirigent Jacob Schenk

Sinds 2000 is de Urker musicus Jacob Schenk (1973) de dirigent van de ,,Urker Zangers”. Zijn veelvormige muzikaliteit vormt een ideale combinatie met het veelzijdige mannenkoor ,,Urker Zangers”, dat onder zijn leiding nog steeds garant staat voor, en bekend om hun enthousiaste, gevarieerde en spontane optreden in combinatie met hun kenmerkende, frisse en krachtige koorsound.

Iedereen is hartelijk welkom. Het is een ontspannen avond met mooie muziek, ook een aantal liederen samenzang. De collecte van deze avond is voor een project van Kerk in Actie. Op de avond van het concert zal u hier meer over worden verteld.

Iedereen hartelijk welkom!

Zaterdag 16 maart 2019

Aanvang 19:00 uur, kerk open om 18:30

Westerkerk, Kampen

Het totaalbedrag van de tickets wordt pas na de concertdatum van uw rekening ge´ncasseerd.