Urker zangers in Sliedrecht

Beth-El kerk

this picture at the beginning

50 – Jarig jubileumconcert Urker Zangers in Sliedrecht!

De zeer bekende Urker Zangers komen zingen in Sliedrecht! Het concert maakt deel uit van hun tour vanwege het 50-jarig jubileum.

Het belooft een bijzondere avond te worden waar ook aandacht is voor samenzang. De avond wordt opgedragen aan de medemens in nood waarvoor dan ook een collecte gehouden zal worden. Namens Kerk in Actie zal hier een toelichting bij gegeven worden.

De urker zangers zingen samen met Sursum Corda die de Urker Zangers naar Sliedrecht heeft uitgenodigd.

Het mannenkoor ,,Urker Zangers” wordt opgericht op 10 februari 1968. De bekende Urker musicus Frits Bode (1926-1990) wordt de eerste dirigent, en zijn vriend Klaas Jan Mulder (1930-2008) de vaste begeleider. Bij de oprichting verkiezen de leden een zo breed en gevarieerd mogelijk origineel repertoire te zingen en dat komt geheel overeen met de muzikale opvattingen van Frits Bode. Binnen afzienbare tijd zingt het koor een afwisselend programma met o.a. gospels, spirituals, geestelijke en klassieke muziek. Het koor, de dirigent en het repertoire harmoniëren uitzonderlijk goed met elkaar. De naamsbekendheid neemt enorm toe en als gevolg daarvan geeft het koor concerten door het hele land en maakt concertenreizen naar Duitsland, Denemarken en (zelfs twee maal naar) de U.S.A. Na het plotselinge overlijden van Frits Bode in juni 1990, wordt in 1991 de musicus en producer Roelof Elsinga uit Ommen benoemd als nieuwe dirigent. Elsinga voelt zich als een vis in het water bij het Urker mannenkoor en hun repertoirekeuze en reist met het koor naar Denemarken en Duitsland .

Dirigent Jacob Schenk

Sinds 2000 is de Urker musicus Jacob Schenk (1973) de dirigent van de ,,Urker Zangers”. Zijn veelvormige muzikaliteit vormt een ideale combinatie met het veelzijdige mannenkoor ,,Urker Zangers”, dat onder zijn leiding nog steeds garant staat voor, en bekend om hun enthousiaste, gevarieerde en spontane optreden in combinatie met hun kenmerkende, frisse en krachtige koorsound.

Als kind werd Jacob Schenk al geboeid door koor- en orgelmuziek. Hij begon met orgelspelen op 8-jarige leeftijd, wat uitmondde in de studie Orgel aan Zwols Conservatorium waar hij de diploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus behaalde. Ook studeerde hij koordirectie en kerkmuziek en verbreedde hij zijn muzikaliteit door zich te bekwamen op de panfluit. Tevens is hij een begenadigd zanger. Zijn (multi) talent is niet alleen op Urk opgemerkt, Jacob werkt als dirigent, organist, pianist, panfluitist en zanger mee aan talloze uitvoeringen en cd-opname’s in binnen- en buitenland.

Sursum Corda
Op 7 april 1960 werd in Sliedrecht de Christelijke Gereformeerde Zangvereniging ‘ opgericht

Voor wie?
Voor iedereen vanaf 16 jaar die graag zingt! Momenteel telt het koor rond de 80 enthousiaste leden uit Sliedrecht en omgeving.

Wanneer en waar?
Iedere dinsdagavond is er repetitieavond van 20.00 tot 22.00 uur in de bovenzaal van de Chr. Geref. Beth-El Kerk, Kerkbuurt 72, Sliedrecht (ingang achterzijde Gantelweg).

Wat doen we op een repetitieavond?
Onder leiding van onze dirigent Everhard Zwart repeteren we de liederen: het repertoire is uitgebreid en veelzijdig. Er wordt door de dirigent hard gewerkt aan de kwaliteit en het zangniveau van het koor. Naast het serieuze repeteren is er tijdens de pauze gelegenheid elkaar te ontmoeten en weer eens bij te praten.
Onze doelstelling is om door middel van onze liederen te zingen tot eer van God en te getuigen van Zijn liefde en trouw.

Andere activiteiten?
Regelmatig geven we uitvoeringen in een kerk en zingen we in tehuizen. Ook besteden we veel aandacht aan de onderlinge band tussen de leden en organiseren we gezellige activiteiten. Daarnaast is er ook een jaarlijkse actie om de kas op peil te houden.

Meer weten?
Info bij de secretaresse van het koor:
Ria Groeneveld - sursumcorda@bethel-sliedrecht.nl

Beth-El kerk

Het totaalbedrag van de tickets wordt pas na de concertdatum van uw rekening ge´ncasseerd.