Middagconcert oratorium 'Jezus op aarde' (Marco den Toom)

12 mei 2018

Meewerkenden:

· Projectkoor Credo o.l.v. Corné Hoogerbrug

· Orkest Scherzando uit Dordrecht

· Orgel: Jan Rozendaal

· Vleugel: Hugo van der Meij

De basis voor 'Jezus Op Aarde' ligt in het lied 'Vader In De Hemel', waar componist Marco Den Toom veel positieve reacties op kreeg. Het wakkerde het vuur nog meer in hem aan om verder aan te slag te gaan met toegankelijk Nederlandstalig koorrepertoire. Terwijl hij de ene melodie na de andere op papier zette, hoorde hij in zijn hoofd flarden van teksten die een richting gaven aan het onderwerp van het project: het leven van Jezus. Uiteindelijk was het tekstschrijfster Ria Borkent die de juiste woorden bij de muziek plaatste.

Projectkoor Credo onder leiding van Corné Hoogerbrug zingt over de storm op het meer, de genezing van de verlamde, de verloren zoon, de koninklijke bruiloft en de wonderbaarlijke spijziging, terwijl zij door Orkest Scherzando uit Dordrecht begeleid worden. Ook Scherzando zal gedirigeerd worden door Corné Hoogerbrug. Via verbindende teksten vormen muziek en het gesproken woord één geheel.

Het beloven drie bijzonder mooie concerten te worden die het bezoeken meer dan waard zijn. De organisatie is dankbaar dat zij dankzij sponsoren de entree prijs laag hebben kunnen houden. Reserveren met korting is mogelijk via deze website (á 5 euro). Aan de deur kosten de kaarten 7,50 euro voor volwassenen. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Hervormde 'St. Bonifatius' kerk Noordeloos

Oratorium 'Jezus op aarde' (M. den Toom) - Noordeloos

Locatie: Hervormde 'St. Bonifatius' kerk Noordeloos, Kerkstraat 3c 4225 RG Noordeloos